Deventer

Gemeente Deventer vernietigt alle parkeerboetes Grote Kerkhof

Dit bord staat er volgende week echt niet meer.
Dit bord staat er volgende week echt niet meer. © Bart Kieft
Alle parkeerboetes die vanaf 2 januari op het Grote Kerkhof in Deventer zijn uitgeschreven worden vernietigd. Dat meldt de gemeente nadat RTV Oost eerder vandaag berichtte over de parkeerverwarring op het plein in het centrum van de stad.
Parkeren op het Grote Kerkhof in Deventer is sinds 2 januari verboden. Maar de twee nog aanwezige parkeerborden op het plein zorgen voor verwarring bij automobilisten. Deze borden kunnen nietsvermoedende automobilisten op het verkeerde been zetten. De borden suggereren namelijk dat een deel van het plein nog steeds is ingericht als parkeerzone.

Parkeren mag echt niet

Dat is zeker niet geval, de gemeente heeft echter de twee parkeerborden niet weggehaald. Tot verontwaardiging van de in Deventer bekende inwoner Hans Wind. "Als sinds 2012 hebben ze het over een autovrij plein. Als je een plan hebt als gemeente, voer het dan ook goed uit. Dit bord bij Hotel Vermeer suggereert dat je hier nog mag parkeren. Dat het een parkeerzone is. Dan gaan mensen parkeren en dan krijgen ze nog een boete op de voorruit ook nog."

Parkeerboete: 95 euro

Onbekend is hoeveel parkeerboetes de gemeente heeft uitgeschreven, maar de boetes zijn niet mals. Foutparkeerders krijgen een rekening van 95 euro gepresenteerd. "Ik vind dat de gemeente nalatig is geweest", gaat Wind verder. "Als ze iedereen recht willen doen, dan moeten ze alle boetes intrekken."

Alle boetes worden vernietigd

Dat is precies wat de gemeente doet, meldt een woordvoerder. "Alle boetes die zijn uitgeschreven, worden vernietigd. Heel formeel bekeken hoeven we dat niet te doen en zijn de boetes gewoon rechtsgeldig. Maar zolang de borden er nog staan, kunnen we natuurlijk niet van automobilisten verwachten dat ze begrijpen dat er niet geparkeerd mag worden. Als het goed is worden de borden volgende week echt weggehaald."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.