Eis werkstraf voor ongewenst betasten van plassende man in Dedemsvaart

"Er zijn niet vaak mannen die aangifte doen van zedenfeiten en als ze dat wel doen verdienen ze dezelfde behandeling als vrouwen die dit overkomt." Dat zei de officier van justitie in Zwolle vandaag voordat ze een werkstraf van 60 uur eiste tegen een 75-jarige man uit Ommen.

De bejaarde man zou in juni 2017 een plassende man op een parkeerplaats langs de N377 betast hebben.


Volgens het slachtoffer werd hij plots van achteren betast door een man. Hij gaf de man meteen een forse duw waardoor de man om viel. Pas op dat moment zou hij gezien hebben dat het een oudere man was. Hij vertelde de man dat die snel in zijn auto moest stappen en maken dat hij weg kwam en maakte foto's van de man in zijn auto. Het kenteken van de auto bracht de politie op het spoor van de 75-jarige. 

Niet herinneren
De bejaarde man ontkent niet dat hij vaker op parkeerplaatsen te vinden is voor seksueel contact met andere mensen, maar ontkent stellig dat hij de plassende man betastte. "Misschien is die meneer een groot romanschrijver, maar het is niet gebeurd, ik kan me van hele geval niets meer herinneren" zei hij tegen de rechters in Zwolle. 


"Net zoals een kort rokje bij een vrouw, is het staan op een parkeerplaats ook geen uitnodiging tot ongevraagd en ongewild betasten van een andere man", zei de officier van justitie. Ze gaf aan dat ze nog nooit had meegemaakt dat een mannelijk slachtoffer van een zedendelict zo in één streep door ging naar de politie om aangifte te doen." 


Over twee weken volgt een vonnis. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Dedemsvaart aanranding rechtszaak Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: