Schagen Infra uit Hasselt wint Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle

Wegenbouwer Schagen Infra heeft de Circulair Ondernemen Award van de Regio Zwolle gewonnen. Het bedrijf uit Hasselt kreeg de prijs vanavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van ondernemersverenigingen MKB en VNO-NCW uit handen van gedeputeerde Traag van milieu. Zo'n 62 bedrijven uit de Regio Zwolle dongen mee naar de prijs, die werd uitgereikt bij Mooirivier in Dalfsen.

De prijs is er op initiatief van de provincie Overijssel en heeft als doel het 'circulair ondernemen' in de regio Zwolle te stimuleren. Gedeputeerde Traag: "Als provincie nemen wij het voortouw in een nieuwe economie die energieneutraal is en waarin geen afval bestaat."

Schagen Infra B.V. legt wegen en andere infrastructuur aan en gebruikt daarmee veel beton, asfalt en energie. Kortom, het bedrijf heeft een hoge 'milieubelasting'. Om dat te verlagen experimenteert het bedrijf veel met andersoortige betonmengsels die minder milieu-belastend zijn. Ook wordt asfalt hergebruikt en wordt asfalt op soms lagere temperatuur geproduceerd.

Directeur Gert Brunink: "We hebben onze eigen machines ontwikkeld die beton verwerken, we hebben onze eigen ideeën over dunner beton construeren." Ook met asfalt kan het beter volgens Brunink: "We kijken elke dag of we minder bitumen, de grondstof, kunnen gebruiken en of we het mengsel op een lagere temperatuur kunnen bereiden, dat scheelt veel gas." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.