Ophef na opmerking in docu: 'Liever aanslag op Deventer Op Stelten'

Er is ophef ontstaan na de uitzending van de 2Doc: De beveiligers. In de uitzending is een vergadering van beveiligers te zien, waarin het volgende wordt gezegd: "In Nederland hopen we nog steeds dat we niet degene zijn die als eerste een aanslag krijgen op de Gay Pride, laat het dan Deventer op Stelten zijn of zo. Maar niet hier tijdens de Gay Pride".

Huub Obdeijn, eigenaar van de Primera in de binnenstad van Deventer, zette het fragment woensdagavond op Facebook. Daarna volgde vele verontwaardigde reacties. Veel mensen pleiten voor het ontslag van de beveiliger in kwestie. Ook reageren veel mensen vol ongeloof dat iemand dit echt zou zeggen. Naast "Wat een idioot" en "Achterlijke gek!" zijn er ook opmerkingen geplaatst met doodwensen aan de desbetreffende man.

De documentaire van 2Doc werd afgelopen woensdagavond uitgezonden op NPO2. Er wordt daarin aan de kaak gesteld of beveiligers ons echt kunnen beschermen tegen aanslagen of dat het schijnveiligheid is. Tijdens een vergadering ter voorbereiding op de Gay Pride werd onder beveiligers de ongelukkige opmerking gemaakt door een leidinggevende.  

Het bericht met deze video is op Facebook is al meer dan 160 keer gedeeld. Bijna alle reacties hebben de volgende toon:

Olav Boerkamp is boos: "Tjonge jonge was een klootviool. Je mag en kunt dit soort dingen gewoon effe roepen!!!!Is dit nou serieus een overleg. Kansloos kansloos."

Harjan Bos kan het niet geloven: "Bizar, onvoorstelbaar & belachelijk."

Gerda Zeiss vindt het ook echt niet kunnen: "En zo’n figuur heeft dan “de leiding”? Ook niemand die wat zegt. Kansloos, hersenloos en een blamage voor dat bedrijf."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Deventer op Stelten Nieuws
Deel dit artikel: