MST

Eerste problemen rond ict-storing MST langzaam verholpen

Bij ziekenhuis MST in Enschede lijken de eerste problemen rondom de ict-storing langzaam op te lossen. Zo kunnen de telefoons weer gebruikt worden en kan het ziekenhuis weer berichten op de site plaatsen. 
Toch is de situatie nog niet helemaal opgelost, zegt Selma Hoekstra, woordvoerder van het ziekenhuis. "Maar op sommige gebieden kunnen we meer dan we vanochtend konden."
In totaal moesten er vanochtend 27 operaties worden afgezegd. "Het scheelt dat de mensen begripvol zijn", aldus de woordvoerder.
Het ziekenhuis lag vanaf 09.00 uur helemaal stil vanwege een ict-storing, waardoor alle operaties moesten worden opgeschort. Over de oorzaak van de storing is nog weinig bekend.
"Wat we wél weten, is dat er iets is gebeurd in het ict-systeem en dat de back-up niet werkte", aldus Hoekstra. "We onderzoeken hoe dat kon gebeuren."
Werknemers konden niet in de systemen van het ziekenhuis, waardoor ze alles met de hand moesten invoeren. “Dat was wel fijn voor ze, hoefden ze een keer niet achter die schermen te staan”, merkt een patiënt op.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.