112

Verwarde man (21) dreigde met explosief in trein naar Zwolle

Verwarde man aangehouden voor dreiging
Verwarde man aangehouden voor dreiging © Stefan Verkerk
Een 21-jarige man uit Emmen is vanochtend aangehouden voor de dreiging met een explosief in de trein die zondag werd stilgezet voor station Zwolle. Volgens de politie gaat het om een verwarde man, van daadwerkelijke dreiging was geen sprake.
Een medepassagier deed zondag melding van de dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet. Twee mannen werden aangehouden door een zwaarbewapend politieteam, maar het duo bleek niets te maken hebben met het dreigement.

Verwarde man

Uit onderzoek van de recherche is gebleken dat een andere man verantwoordelijk was voor het dreigement. Hij zat echter niet meer in de trein die in Zwolle werd stilgezet.
Vanochtend is de man alsnog aangehouden. Uit het verhoor, maar ook uit het onderzoek dat deze hele week is gedaan, is gebleken dat het om een persoon met mogelijk verward gedrag gaat. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst. De man is hulpverlening aangeboden.
Chaos op station
De bommelding in de trein van Emmen naar Zwolle zorgde zondag voor flinke chaos op station Zwolle. De trein werd rond twee uur 's middags stilgezet vlak voor station Zwolle. Een zwaarbewapend arrestatieteam haalde vervolgens de passagiers uit de trein, waarna twee verdachten werden aangehouden.

Vlak na de aanhouding kwam het arrestatieteam weer in actie op station Zwolle. Ditmaal omdat twee mannen zich verdacht ophielden op het toilet in een trein. Al snel bleek dat het tweetal stiekem aan het roken was.
Niet veel later kwam de politie voor de derde keer in actie op het station. Een man liep met een bijl rond op het station. Ook hij werd aangehouden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.