PEC Zwolle verliest oefenduel bij Bayer Leverkusen van Peter Bosz

PEC Zwolle heeft het oefenduel tegen Bayer Leverkusen vanmiddag verloren. In Duitsland ging de ploeg van Jaap Stam met 3-1 onderuit tegen het elftal van Peter Bosz.

Bij PEC stond Mickey van der Hart weer onder de lat. Achterin stond Bram van Polen centraal en was er een basisplek voor Ruben Ligeon als rechtsback. Nieuwkomers Pelle Clement en Lennart Thy begonnen ook in de basis. Leverkusen begon met de sterkste elf.

Kansen Zwolle, doelpunten Leverkusen

Thy was al vroeg twee keer dichtbij en ook Vito van Crooij probeerde het, maar het doelpunt kwam er niet. Nadat Leverkusen ook dichtbij was, was het voor die ploeg na een half uur raak. Kevin Volland maakte de 1-0. Even later zorgde Leon Bailey uit een counter al voor de 2-0. Kort voor rust moest Ligeon geblesseerd naar de kant en Gustavo Hamer was zijn vervanger.

Eretreffer Elbers

Na rust begon Zwolle met Stanley Elbers voor Mike van Duinen. Even later kwamen ook Zian Flemming, Rick Dekker en Clint Leemans in het veld. Een kwartier voor het einde was het duel beslist door de 3-0 van Bailey. Denis Genreau kwam er nog bij en kort voor het einde zette Elbers de eindstand op 3-1.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: