heino

Raalter politiek wil snel oplossing voor uitpuilende treinen tussen Raalte en Zwolle

Raalter politiek wil snelle oplossing voor overvolle treincoupés
Raalter politiek wil snelle oplossing voor overvolle treincoupés © RTV Oost/ Allard Olsman
Verschillende politieke partijen uit de gemeenteraad van Raalte willen dat de situatie in de trein tussen Raalte, Heino en Zwolle snel verbetert.
Reizigers beklagen zich al tijden over de uitpuilende treincoupés, vooral in de ochtend- en avondspits. Soms is het zo druk in de trein, dat reizigers niet mee kunnen met de trein en achterblijven op het perron. Plaatselijk Belang Heino kondigde eerder deze week aan dat ze de klachten over het vervoer gaat bundelen. 

'Extra capaciteit'

De fractie van de VVD in de gemeenteraad vindt dat de provincie, de opdrachtgever van Keolis, aan zet is. "Wij gaan er van uit dat zij extra capaciteit gaan regelen bij de vervoerder", laat Alexander Kreule in een reactie weten.
Burgerbelangen Raalte moedigt het initiatief van Plaatselijk Belang aan: "Als gemeente moeten we uiteraard volop in gesprek blijven met de Provincie. Het in kaart brengen van problemen en het verzamelen van signalen helpt hier zeker bij", laat fractievoorzitter Sylvia van der Heide weten. 

Gemeentebelangen Raalte wil dat er snel wat gebeurt. "Keolis moet met een oplossing komen", aldus Jan Schokker namens de partij. "Wij als politiek moeten de zaak blijven monitoren en reizigers blijven aansporen om de problemen te melden, zodat de druk toeneemt om dit op te lossen."

'Gedegen en structurele oplossingen'

D66 volgt de ontwikkelingen in de Blauwnet-trein al langer kritisch. De partij opende vorig jaar een meldpunt voor mensen die door de situatie in de trein te op hun werk of school kwamen.

"Ik vind dat de provincie en Keolis nu aan zet zijn voor gedegen en structurele oplossingen," laat D66-raadslid Bert Terlouw weten.
Egbert den Daas van Lokaal Alternatief wil dat de gemeente bij de provincie vraagt om toe te zien op verbetering van de kwaliteit van het vervoer: "Mocht dit niet lukken dan kan er bij een volgende aanbesteding uitgekeken worden naar een andere vervoerder. Ik ben benieuwd of de provincie de vervoerder al heeft aangesproken op de falende service."

Dubbel spoor
PvdA-voorman Arie van der Wilt beaamt dat er nodig wat moet gebeuren aan de overvolle treincoupés. "Ik ga hier aandacht voor vragen bij de collega’s in de Statenfractie", belooft hij. "Maar eigenlijk moet er gewoon een dubbel spoor tussen Zwolle en Wierden komen. Dan behoren de problemen voor altijd tot het verleden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.