nieuws

Expeditie Oost: Manege Achter'n Bos uniek met toegekende vijfde ster

Ze hebber er 25 jaar over gedaan, maar tijdens de officiële receptie van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) kreeg de Rijssense manege Achter'n Bos van Herman en Tineke van Harmsel de vijfde ster toegekend voor hun manege. 
Achter'n Bos is niet de enige manege in Overijssel met vijf sterren, maar je moet er als manege wel veel moeite voor doen. "Je moet aan ontzettend veel eisen voldoen om vijf sterren te mogen ontvangen van de FNRS, dus het is best bijzonder", zegt eigenaar Herman ter Harmsel.
"Met een paar miljoen op de bankrekening zou je zo'n manege kunnen aanleggen, maar dat had ik in het begin niet. Dus mijn vrouw en ik hebben het echt van de grond af aan moeten opbouwen", zegt Herman. Wat begon met lesgeven aan de jeugd is inmiddels uitgegroeid tot een terrein met meerdere paardenstallen en overdekte hallen waar de lessen worden gegeven aan de kinderen.
Na 25 jaar heeft de manege nu officieel zijn vijfde ster gekregen. "We zijn erg trots op wat we hier hebben neergezet," zegt een trotse Herman.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.