SP Overijssel: "Gedeputeerde Traag gaf bewust onjuiste informatie"

“Gedeputeerde Annemieke Traag heeft de Provinciale Staten bewust onjuist geïnformeerd tijdens de commissievergadering van afgelopen woensdag en daarvoor moet ze door het stof.” Dat zegt Harry Broekhuijs van SP Overijssel. Hij wil dat er een ingelast debat in Provinciale Staten over gevoerd wordt.

Broekhuijs wil uitleg van Traag over een uitspraak die ze deed naar aanleiding van berichtgeving van RTV Oost over een bezwaar dat het Ministerie van Defensie aantekende tegen de plaatsing van windturbines in de buurt van het munitiedepot in Staphorst.


RTV Oost schreef deze week dat het ministerie geen windturbines in de veiligheidszone (ook wel A-zone genoemd) rondom de munitieopslag wil, maar volgens Traag zit dat anders: zij vertelde woensdag dat er volgens Defensie nog wel “een beetje mee te schuiven valt.”

Brief Defensie
In de brief die namens Defensie gestuurd werd, staat letterlijk: “Tegen deze achtergrond ben ik van oordeel dat er in de m.e.r. geen varianten ontwikkeld dienen te worden die de bouw van windturbines binnen de A-zone mogelijk maken.”


Broekhuijs wil nu dat de gedeputeerde in een ingelast debat tekst en uitleg geeft over haar uitspraken. Volgens de SP-man heeft de gedeputeerde er bewust voor gekozen om onjuiste informatie te geven tijdens de commissievergadering. Als het verzoek van de SP voldoende steun krijgt, wordt het ingelaste debat op 23 januari gevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: