Go Ahead Eagles en FC Utrecht samen in actie voor Leon de Kogel

Go Ahead Eagles en FC Utrecht komen samen in actie voor Leon de Kogel. Het competitieduel tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles op maandag 11 februari staat volledig in het teken van de oud-speler van beide clubs.

De Kogel raakte in juni vorig jaar op Malta betrokken bij een zwaar verkeersongeluk. Zeven maanden later werkt hij vijf dagen per week aan zijn herstel. Om hem daarbij te ondersteunen staat Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles volledig in het teken van de oud-spits.

Als bijrijder van een taxi werd De Kogel op Malta vol aangereden en moest hij vrezen voor zijn leven. Inmiddels is hij op de weg terug en loopt hij weer met krukken, maar nu beginnen de financiële problemen. 

Laatste spaargeld
Zijn club UE Cornella maakt sinds het ongeluk geen salaris meer over en daarnaast reageert de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur nergens op. De Kogel moest de kosten voor het ziekenhuis en de ambulancevlucht direct zelf betalen. Hij gaf daarmee zijn laatste spaargeld uit.

Tussen 2010 en 2015 stond De Kogel onder contract bij FC Utrecht, gevolgd door drie seizoenen bij Go Ahead Eagles. In Deventer had de voormalig jeugdinternational in 2016 een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Wat de acties van Go Ahead Eagles en FC Utrecht precies inhouden wordt later bekend. Onlangs begonnen supporters van FC Utrecht ook al een doneeractie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: