Wordt Martijn Dadema door social media de beste bestuurder van Nederland?

Het wordt een spannende week voor Martijn Dadema. Donderdag hoort de burgemeester van Raalte of hij wordt verkozen tot 'beste bestuurder van Nederland'. "Met onder andere burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is de concurrentie groot, maar alleen de nominatie is al fantastisch", zei hij in het programma Groot Onderhoud.

Dadema dankt de nominatie vooral aan zijn moderne wijze van communiceren. Hij legt veel contact met inwoners via sociale media en dat wordt volgens hem gewaardeerd. "Je toont aan dat je toegankelijk bent, dat mensen bij je terecht kunnen. Mensen vinden het leuk, die moedigen mij aan dit nog meer te doen."

Angst

Dat je hiermee als bestuurder mogelijk de verwachting schept dat jij alle problemen wel even zult oplossen, is voor Dadema geen argument om het niet te doen."Je moet niet te bang zijn, angst is altijd een slechte raadgever."

Ambtenaren 

Ook het ambtelijk apparaat van een gemeente moet volgens Dadema met de tijd meegaan. "Gemeenten moeten meer communiceren. Onze ambtenaren moeten klachten niet af doen met een standaardmail, maar erop uitgaan voor een huisbezoek om de situatie te bekijken. Uiteindelijk levert dat minder werk op."

Prijzen

Dadema neemt het op tegen negen andere kandidaten. Behalve Dadema is ook wethouder Roy de Witte van de gemeente Tubbergen genomineerd. Hij dingt met twee andere bestuurders mee naar de titel in de categorie 'kleine gemeenten'. 

De prijzen voor Beste Bestuurder worden donderdag in Helmond uitgereikt. Het hele programma Groot Onderhoud is hier terug te luisteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Nieuws
Deel dit artikel: