Regio Almelo

Almeloër Albert Zomer nieuwe vice-president van wereldbond voor vogelliefhebbers

De Almelose vogelliefhebber Albert Zomer is verkozen tot vice-president van de Confédération Ornithologique Mondiale, de wereldbond voor vogelliefhebbers. "Het is overweldigend. Ik ben heel blij."
Vandaag werd er bij de wereldbond gestemd wie de nieuwe vice-president wordt. Het ging tussen Zomer en de huidige vice-president. In totaal brachten 41 landen hun stem uit.

Thuis voelen

Zomer wil zich als vice-president inzetten voor de landen waar de vogelliefhebberij klein is. "Mijn doel is dat die kleine landen zich gaan thuis voelen tussen de landen waar de vogelliefhebberij groot is, zoals in Nederland."
Ook wil Zomer lobbyen bij het Europees Parlement voor betere regelgeving. "Ik wil Europa ervan overtuigen dat de huidige wet- en regelgeving rondom de vogelgriep niet van ons op toepassing is."

Hard aan het werk

Zomer krijgt het druk de komende tijd. Naast zijn vice-presidentschap is hij ook voorzitter van de Almelose vogelvereniging De Goudvink en vice-voorzitter van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.
De vogelliefhebber moet voor zijn nieuwe functie zeker twee keer per jaar ergens in de wereld vergaderen. "Ik vind het erg leuk. Ik weet alleen niet of mijn vrouw het ook zo leuk vindt", grapt hij. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.