Deelnemers Arctic Challenge op weg richting Noordkaap

Zeven Overijsselse teams zijn vanmorgen gestart vanuit Hangar 11 op het vliegveld Twente voor een rally richting de Noordkaap. De deelname aan de Arctic Challenge is verbonden aan goede doelen.

Ieder deelnemend team -twee personen in één auto- rijdt binnen negen dagen, 7000 kilometer heen en weer naar het uiterste puntje van Europa in Noord-Noorwegen. Elke rallydeelnemer verdient met de barre tocht door sneeuw en ijs in een Noordpool-landschap centjes voor een eigen gesteld goed doel.

Bijna klaar voor vertrek (Foto: Esther Rikken)
Bijna klaar voor vertrek (Foto: Esther Rikken)

Kans voor een Kind

Zo haalt Team One Life, Live it geld op voor het regionale goede doel Kans voor een Kind van Oldenzaler Willem Hoevers. 'Wij hoorden positieve geluiden over deze tour en wilden graag meedoen maar dan wel met als doel om geld op te halen voor een regionaal initiatief. Kans voor een Kind kwam op ons pad en past prima in onze belevingswereld", aldus Mark Rijsman uit Vasse en Hans Plegt uit Langeveen.

Team One Life,Live it (Foto: Gerard Hellwich)
Team One Life,Live it (Foto: Gerard Hellwich)

Een wedstrijd ...

Aan de challenge is ook een wedstrijdelement verbonden. De teams krijgen elke dag een aantal opdrachten. Wanneer deze goed afgelegd worden, ontvangen ze coördinaten. Vanochtend werd er aan de hand van een puzzel verklapt waar de eerste etappe naartoe gaat.

Op zoek naar de eerste coördinaten (Foto: Esther Rikken)
Op zoek naar de eerste coördinaten (Foto: Esther Rikken)

Team Expeditie Oost

Onder de zeven deelnemende teams rijdt ook een auto van Expeditie-Oost mee. De bemanning bestaat uit verslaggeefster Esther Rikken en cameraman Gerard Hellwich die dagelijks verslag zullen doen van de belevenissen van de Overijsselse deelnemers.  

Team Expeditie Oost (Foto: Moniek Kleinsman)
Team Expeditie Oost (Foto: Moniek Kleinsman)

In totaal doen er 33 teams mee aan de 18e editie van de Arctic Challenge 2019.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren