nieuws

Twentse gemeenten houden vertrouwen in accuproducent Enschede

Artist impression van Lithium Werks
Artist impression van Lithium Werks © Technology Base
De samenwerkende Twentse gemeenten in 'Agenda voor Twente' gaan er vanuit dat er toch een grote accuproducent komt op Technology Base in Enschede. "Voormalig topman Koolen van Lithium Werks heeft gezegd zijn eigen bedrijvigheid te willen concentreren in Twente, dus we gaan met hem in gesprek en hopen dat er een bedrijf komt met eenzelfde aanzuigende werking als Lithium Werks", zegt voorzitter Van Zwanenburg.
Gisteren werd bekend dat de plannen om in Twente een onderzoekscampus voor de productie van lithium batterijen te realiseren niet doorgaan. Het Amerikaanse bedrijf Lithium Werks zou goed zijn voor ruim 2.000 banen. Oost NL verstrekte een lening van 7.5 miljoen euro aan het bedrijf. Koolen gaat nu verder met zijn eigen bedrijf SuperB in Hengelo.

Twents geld

De vraag is nu wat er met die 7,5 miljoen gebeurt. De Agenda voor Twente zegt: "Twents geld is voor Twentse investeringen. Daar houden we aan vast. Dus we gaan nu kijken of het teruggehaald moet worden, of dat we samen met Koolen proberen het in te zetten waarvoor het is bedoeld", zegt voorzitter Van Zwanenburg. "Op het eerste oog is het een tegenslag dat Lithium Werks zich heeft teruggetrokken, maar onze ambities zijn niet veranderd. We gaan nu dus kijken hoe we die ambities in energie-opslag en distributie toch vorm kunnen geven."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.