Nieuwe 'Noaberbus' verbindt Twentse voetbalsupporters

Ze hebben er maandenlang keihard voor gewerkt, maar het resultaat mag er zijn: een nieuwe bus voor de Twentse voetbalsupporters. De 'Noaberbus' brengt vanaf vandaag de supporters uit Tilligte en Lattrop naar de wedstrijden van FC Twente.

Fanatieke supporters

Het hele proces, vanaf het idee tot de laatste lik verf, is door een kleine groep fanatieke supporters voor elkaar gebokst. "Het idee ontstond al in 2017", zegt initiatiefnemer Thomas Koopman. De laatste wedstrijd van dat seizoen werd bekeken in café Haamberg in Tilligte.

"We riepen een stichting in het leven, zochten sponsors en het licht kon op groen", vertelt Koopman enthousiast. 

Dubbeldekkerbus

Vorig jaar reisde een paar man af naar Oost-Duitsland, waar ze een goed onderhouden dubbeldekkerbus op de kop tikten. De deal werd beklonken en de mannen reden met de bus terug naar Twente waar tien maanden lang wekelijks aan de bus werd geklust en geschilderd. 

En dat illustreert bovendien de verbindende factor van dit project. "Daarom noemen we het ook de Noaberbus, naar goed Twents gebruik. Niet naar de verschillen kijken maar juist naar de verbindende factoren." 

Jaloezie

En het resultaat mag er zijn. Afgelopen week had de selectie van FC Twente de primeur, en dat kon rekenen op enige jaloezie, vertelt Koopman. "Wout Brama was een beetje jaloers, hij vond deze bus bijna mooier dan die van hun."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: