Bestuurder van scooter zonder rijbewijs rijdt vrouw van de fiets in Zwolle

In Zwolle is vannacht een vrouw van de fiets gereden door een scooterbestuurder. De bestuurder, een 25-jarige man uit Wezep,  was in het bezit van een ongeldig rijbewijs, waarna zijn scooter in beslag is genomen. Hij verkeerde ook onder invloed van alcohol.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Hertenstraat met de Terborchstraat. De bestuurder van de scooter en de vrouw zijn beiden met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk zou gebeurd zijn door een voorrangsfout, waarbij de vrouw geen voorrang kreeg van de scooter.

Scooterbestuurder had rijverbod

Later bleek op het politiebureau dat de man uit Wezep vier uur eerder op zaterdagavond in Wezep bij een alcoholcontrole door de mand was gevallen. Hij bestuurde een scooter terwijl hij teveel drank op had. Bovendien kon hij ook toen geen geldig rijbewijs tonen. 

De Wezeper kreeg een rijverbod, dat hij aan zijn laars lapte. Op weg naar de coffeehop in Zwolle, zoals hij zelf verklaarde, reed hij de fietsster omver. De man ligt met hoofdletsel in het ziekenhuis. Met de vrouw gaat het naar omstandigheden goed, aldus de politie.    

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Ongeluk Regio Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: