FC Twente klimt naar tweede plek na zege bij MVV Maastricht

FC Twente is goed uit de winterstop gekomen. In Maastricht speelde de formatie van Marino Pusic tegen MVV geen goede wedstrijd, maar wist het wel te winnen. Het werd 0-2 en doordat de concurrentie punten verspeelde stijgen de Enschedeërs naar de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.
Beide ploegen kregen in de beginfase mogelijkheden om het bal te openen. Schroijen kreeg tot tweemaal toe een schietkans namens de thuisploeg en aan de overkant probeerden Ricardinho en Smith het van afstand. De grootste kans was daarna voor Oosterwijk, maar de spits zag zijn kopbal gekeerd worden door doelman Koopmans.

Prachtige uithaal Brama

Vijf minuten voor rust kwam de formatie uit Enschede met een flinke dosis geluk op voorsprong. MVV-verdediger Martina wilde in de eigen zestien wegwerken, maar schoot de bal onfortuinlijk op de meegelopen Zekhnini waardoor de bal met een boog over Koopmans het doel in zeilde. In blessuretijd van de eerste helft kwam Twente zelfs op 0-2 en dat doelpunt was wél om over naar huis te schrijven. Met een prachtige uithaal zorgde Brama er voor dat zijn ploeg met een comfortabele voorsprong aan de thee kon.

Kansen MVV

Na rust probeerde Twente de thuisploeg de definitieve nekslag te geven en was dichtbij via Bijen, maar zijn kopbal belandde op de lat. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg het kansen voor de aansluitingstreffer. Van der Hurk wist van dichtbij Drommel niet te passeren en de doelman had even later een katachtige redding in huis op een inzet van Golpek. Uiteindelijk bleef het bij 0-2 in De Geusselt en daardoor wint FC Twente de eerste wedstrijd na de winterstop.

MVV Maastricht - FC Twente 0-2

0-1 Zekhnini (40)
0-2 Brama (45+1)
Arbiter: Blom
Geel: Bijen, Gonzalez
MVV Maastricht: Koopmans, Shermar Martina (Martina/54), Mares, Lavalée, Gunst, Holtby (Reck/80), Nys, Kostons, Abubakar (Golpek/71), Van den Hurk, Schroijen.
FC Twente: Drommel; Nacho, Bijen, Gonzalez, Ricardinho; Smith, Espinosa (Van der Heijden/72), Brama (Hölscher/68); Cantalapiedra, Oosterwijk, Zekhnini.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van FC Twente.