Deventer

Overval op bejaarde broers Heeten wekt veel woede op: "Dit is zo laf"

De ogen van veehouder John Reimert spuwen vuur. Zo boos is hij over de overval op zijn bejaarde buurmannen. "Ik had ze afgemaakt", zegt hij over de voortvluchtige daders.
Reimert kan er met zijn hoofd niet bij dat mensen in staat zijn twee kwetsbare, oude mannen zo bruut te overvallen. Frans (73) en Hein (87) van Oldeniel werden zaterdagavond onder bedreiging van een pistool dertien uur opgesloten in een kamer.
Dat gebeurde in hun woning bij landgoed Zonnebergen tussen Deventer en Heeten, langs het Overijssels Kanaal.

Hartstikke dood

De daders gingen er met naar schatting 4.500 euro vandoor. Buurman Reimert, terwijl hij zijn koeien verzorgt: "Ik had het niet moeten zien, want ik had de overvallers allebei hartstikke doodgemaakt."
De broers van Oldeniel zelf lijken op maandagochtend enigszins bekomen van de grootste schrik. Hein zit om negen uur 's ochtend al rustig in de kamer shaggies te roken. "Ik kom weer een beetje bij. Het is gebeurd, je doet er toch niks meer aan. En ik verwacht dat ze toch niet meer terugkomen", zegt hij.
Toch zit er nog veel woede bij de oudste van de twee broers. "Kapotschiet'n die lui", zegt hij over de overvallers.

Pakjes shag

Zijn jongere broer verschijnt rond tien uur beneden. Ook hij lijkt rustig. Een verse baal shag wordt erbij gepakt. Want behalve het contante geld - de opbrengst van een verkocht trekkertje en de verhuuropbrengst van een nabijgelegen stuk land - zijn er ook zes pakjes shag door de overvallers meegenomen. De broers roken onafgebroken aan de tafel in de woonkamer. "We hopen dat de politie de daders snel pakt", zegt Frans.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.