Zwolse beveiliger motorclub No Surrender op vrije voeten

Zwollenaar Ayhan B. is door de rechtbank in Assen op vrije voeten gesteld. De beveiliger van oud- No Surrender-baas Kuipers mag zijn eindproces in vrijheid afwachten. Dat proces dient waarschijnlijk in mei.

Ayhan B. wordt door justitie verdacht van verschillende afpersingen en mishandelingen. Hij zou bijvoorbeeld na zogenoemde 'bad-standings' geld hebben geïncasseerd bij de No Surrender-leden die de deur waren gewezen. Ook werd hij verdacht van drugshandel, maar daarvan is hij onlangs vrijgesproken.

Goot

Ayhan B. was jaren geleden een 'gevierd ondernemer' in Zwolle. Hij had er een coffeeshop. Maar nadat hij zelf verslaafd raakte, belandde hij in de goot. De toenmalige baas van motorclub No Surrender nam hem in huis en schoolde hem om tot beveiliger van de club.

De Zwollenaar mag in afwachting van zijn proces geen contact hebben met leden of oud-leden van No Surrender. Zelf zegt hij 'wel klaar te zijn met het hele motorgebeuren'. De motorclub zelf ligt behoorlijk op zijn gat. Veel leden uit Noordoost Nederland hebben voormalig leider Kuipers gevolgd en hebben het lidmaatschap beëindigd. Henk Kuipers zelf heeft vandaag ook gehoord van de rechtbank dat hij het eindproces in vrijheid mag afwachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle No Surrender Ayhan B. Nieuws
Deel dit artikel: