Het Groene Oosten

Het Groene Oosten: Te veel medicijnen in ons water en tuintips van Lodewijk Hoekstra!

Per dag wordt er 400 kilo aan medicijnresten op het oppervlaktewater geloosd! En we gaan schoffelen, snoeien en creatief tuinieren met tuinexpert Lodewijk Hoekstra.
Medicijnen
Medicijnen © Pixabay
We gebruiken steeds meer medicijnen, maar het blijkt dat we onze medicijnresten wel heel gemakkelijk weggooien. Per dag worden er 400 kilo aan medicijnresten op het oppervlaktewater geloosd! Gewoon weggespoeld door het toilet of leeggegoten in de gootsteen. Presentator André van der Zee bespreekt samen met Waterschap Vechtstromen en Vitens wat de gevolgen hiervan zijn en hoe we dit kunnen veranderen.
Het Groene Oosten
Het Groene Oosten © Beleef Media
Daarnaast gaat André samen met tuinexpert Lodewijk Hoekstra (o.a. bekend van de tv-serie Eigen Huis & Tuin) schoffelen, snoeien en creatief tuinieren om de biodiversiteit in de tuin te bevorderen. Handige tips & tricks voor iedereen met een tuin.
En wederom laten we ons inspireren door een Groene Vlogger.
Je ziet Het Groene Oosten elke dinsdag om 17.30 uur en elke zaterdag om 17:25 uur uur. Ook online is Het Groene Oosten te zien via www.hetgroeneoosten.nl en www.rtvoost.nl/groenoverijssel. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.