Gestolen ‘Dikke en Dunne-bakfiets' van overleden vader weer boven water

Haar vader was nog niet eens gecremeerd of onbekenden gingen er al vandoor met de door hem in elkaar geknutselde ‘Dikke en Dunne-bakfiets’. De 52-jarige Diana Klomp was ontroostbaar en zette een bericht op Facebook. Met succes. De bakfiets is weer terug, zo kreeg ze maandagochtend van de politie te horen.

Haar vader was in de ban van ‘De Dikke en de Dunne’, zoals Laurel en Hardy - komieken uit vervlogen tijden - werden genoemd. “Fantastisch vond hij die twee.” Vandaar dat Gerrit-Jan – of Janneman zoals de hele buurt hem kende - een speciale bakfiets maakte. “Gemaakt van een kinderbakfietsje, met daarop de poppen van ‘Dik en Dun’. Dat ding stond sinds drie jaar bij hem in zijn voortuin van zijn huis aan de Treubstraat.”


'Emotioneel onvervangbaar'

Nadat Janneman vorige week op 72-jarige leeftijd overleed aan COPD was duidelijk dat Diana de bakfiets zou krijgen, maar na afloop van de crematie bleek die spoorloos verdwenen. “Het was een zware dag met veel verdriet. Dan kom je er ‘s avonds achter hoe verschrikkelijk gemeen een mens kan zijn. En dan te bedenken dat het ding niets waard is. De bakfiets had zelfs drie lekke banden. Maar voor mij heeft de bakfiets grote emotionele waarde en is hij daardoor onvervangbaar.”


Diana vermoedt dat de dader de rouwadvertentie heeft gelezen over het overlijden van Janneman en vervolgens heeft toegeslagen. Daarop besloot ze een opsporingsbericht op Facebook te plaatsen. Dat bleef niet onopgemerkt. "Het is 1.200 keer gedeeld. Ik sta er nog steeds versteld van hoe iedereen meeleeft.”

Boven water
En het bleef niet zonder gevolgen. Maandagochtend hoorde ze namelijk dat de bakfiets weer boven water is. “De politie belde. Ze hadden ‘m even verderop in de straat teruggevonden. Bij buurtbewoners dus. Wat er precies is gebeurd, weet ik nog niet. Mogelijk krijg ik dat nog te horen. Maar voorlopig ben ik vooral blij dat ik de bakfiets terug heb.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Almelo Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: