TU Delft-studenten bouwen zonnewagen in Zwolle

Studenten van de Technische Universiteit Delft zijn vandaag in Zwolle begonnen met het bouwen van een zonnewagen. Een auto die door zonne-energie wordt aangedreven en waarmee de studenten deelnemen aan de World Solar Challange in Australië. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle gaf vanochtend het startsein voor de bouw.

De wagen wordt gebouwd op het Polymer Science Park, een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunststoffen en harsen en de wagen sponsort. Veel details over de wagen willen de bouwers niet geven.

Het is de tiende wagen die door studenten van de Universiteit in Delft wordt gebouwd. De naam van de nieuwe wagen is daarom Nuna X.

Nuna 9

Twee jaar geleden bouwden de studenten uit Delft ook al een zonnewagen in Zwolle. Met de Nuna 9 wonnen ze toen de World Solar Challange in Australië. En vorig jaar wonnen ze ook nog een vergelijkbare wedstrijd in Zuid-Afrika.

UT-studenten

Studenten van de Technische Universiteit in Enschede doen mee aan dezelfde wedstrijd. Ook zij bouwen een zonnewagen en zullen binnenkort daar binnenkort meer bekend over maken. 

De Bridgestone World Solar Challenge 2019 wordt gehouden op 13 oktober in Australië. Teams uit heel de wereld doen mee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle solar TU Delft world solar challenge Nieuws
Deel dit artikel: