Regio Enschede

Als het regent moeten bewoners Tolstraat ook voor ‘grote boodschap’ naar supermarkt

Ondergelopen kelder Tolstraat Enschede
Ondergelopen kelder Tolstraat Enschede © Fleur Verwer/Rtv Oost
Het hoeft maar een beetje te regenen en de bewoners van de Tolstraat in Enschede kunnen al niet meer thuis naar de wc. Dat kan zo niet langer, vindt bewoner Gerrit Muller. Daarom maakt hij vandaag gebruik van zijn spreekrecht in de gemeenteraad.
Al 23 jaar heeft Gerrit last van opkomend grondwater. Hierdoor staat de muur in de wc helemaal bol en zijn er scheuren in de gevel van zijn huis door verzakking. "Ik weet niet hoe lang mijn huis nog blijft staan. Maar ik heb het gevoel dat elk moment een deel van de voorgevel kan instorten", vertelt hij. 
Toch is dit niet het ergste. Want sinds een aantal jaar komt ook het rioolwater naar boven, vertelt de Enschedeër. "Als het geregend heeft, dan stroomt de wc gewoon over. We kunnen zelfs niet meer naar het toilet als het heeft geregend, dus dan gaan we maar naar de Jumbo hier om de hoek."
Hoog grondwater in Enschede
Gerrit en zijn vrouw zijn niet de enige die zich inzetten voor de buurt. Ook de SP bemoeit zich met de kwestie. 
Vanavond zal Gerrit het probleem aan de gemeenteraad voorleggen en de handtekeningen die hij heeft opgehaald overhandigen. "Ik hoop dat het helpt en dat de gemeente haar verantwoordelijk neemt. Hier moet wat aan gebeuren, dus we zullen niet zomaar opgeven."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.