Werkstraf geëist voor ontucht met verstandelijk beperkte in Nijverdal

Voor de rechtbank in Almelo is een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 119 dagen geëist tegen een 54-jarige man uit Nijverdal. De man zou in 2013 een verstandelijk beperkte jongen misbruikt hebben.

Het misbruik kwam vorig jaar naar buiten toen het slachtoffer een uitzending van Undercover in Nederland zag, waarin presentator Alberto Stegeman op jacht was naar pedofielen.

De inmiddels volwassen man nam een medewerkster van de instelling waar hij woont in vertrouwen. Ze ging met hem mee naar zijn moeder en er werd aangifte gedaan.

'Bier drinken'
De 54-jarige erkende bij de politie al dat er seksueel contact was geweest. De jongen kwam in de zomermaanden van 2013 regelmatig bij hem "om bier te drinken" vertelde hij de Almelose rechters.

De man dacht dat de jongen wel belangstelling had voor verder contact. Dat meende hij opgemaakt te hebben uit blikken en signalen. Ook speelde drankgebruik een rol, meent de Nijverdaller. Hij dronk in die tijd zo'n negen tot veertien halve liters zwaar bier per dag

Pushen
"Meneer nam de jongen mee naar zijn slaapkamer en haalde hem over", aldus de officier van justitie. Zij vindt dat er sprake is van misbruik van het overwicht dat hij als volwassen man had. "De jongen gaf aan dat hij niet wilde, maar hij bleef maar pushen."

Twijfel over moment
De advocaat van de Nijverdaller vindt dat de verklaringen die het slachtoffer aflegde "behoorlijk wankel" zijn. Hij twijfelt of dat wat gebeurde wel in de zomermaanden van 2013 plaats had.

"Na zoveel jaar is het altijd lastig om een exacte datum te noemen", reageerde de officier van justitie. "Maar duidelijk is dat de jongen in die periode veel op bezoek was bij meneer." 


Over twee weken doet de rechtbank uitspraak. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: