Muzikaal eerbetoon aan vermoorde Daan Mellée uitgebracht

Het is een muzikaal eerbetoon geworden aan de vermoorde Daan Mellée (26) uit Enschede. De titel is even kort maar krachtig: Daan. De single is nu digitaal gelanceerd.

De moord op Daan Mellée, die werd doodgeschoten in een woning in Enschede, houdt de gemoederen al sinds juli bezig. Sindsdien is muziek een belangrijke uitlaatklep voor vader Joop. Die schreef sindsdien enkele tientallen pianostukken ter nagedachtenis aan zijn omgebrachte zoon.


Verlies dierbare
Petra Pelties uit Enschede, alias Queen P., doet mee op een van die nummers. Ze zingt en rapt over hoe het is om een dierbare te verliezen. Ze schreef in 2016 een boek over haar bewogen leven, waarin ze onder meer beschrijft hoe haar ex-vriend haar probeert te vermoorden als ze zwanger is van haar derde dochter.

Ondanks dat ze Daan Mellée nooit heeft gekend, denkt ze dat de tekst aansluit bij het leven van Daan. "Sterker, eigenlijk spreekt het iederéén aan die een dierbare is verloren. Vooral een bepaald deel van het nummer. Als ik voor mezelf spreek: het slachtoffer van die Enschedese vuurwerkbom tijdens oud en nieuw was een goede vriend van me. Toen ik hem vertelde over dit nummer was hij erg benieuwd naar het eindresultaat. Helaas heeft hij het niet meer mee mogen maken."

Goed doel
De opbrengst van het nummer gaat naar de landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld.

'Recht krijgt beloop'

Vader Joop zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de moord op zijn zoon ooit wordt opgelost: “Het recht gaat zijn beloop krijgen. Daar ben ik van overtuigd.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: