nieuws

IJsbeeldenfestival blijft de komende jaren in Zwolle

IJsbeeldenfestival in Zwolle
IJsbeeldenfestival in Zwolle © Peter de Haan
Het IJsbeeldenfestival blijft de komende jaren in Zwolle. Dat laat de organisatie van het festival weten. Dit seizoen zijn er tot nu toe al ruim 60.000 bezoekers geweest. Dat aantal loopt nog op omdat het festival ook tijdens de krokusvakantie open is.
Twee jaar geleden werd het festival verplaatst naar Amsterdam. Maar het blijkt daar lang niet zo succesvol te zijn als in Zwolle. Vorig jaar kwam het festival weer terug naar onze provinciehoofdstad. Het werd toen noodgedwongen afgeblazen omdat het dak van één van de tenten op het terrein van de IJsselhallen door sneeuwval was ingestort.

Meer Duitsers

Dat Zwolle als locatie meer succes heeft dan Amsterdam heeft er onder meer mee te maken dat het festival hier veel meer leeft. Toch komen de bezoekers uit het hele land. Opvallend is dat er dit seizoen vooral meer Duitsers zijn. Dat heeft er onder meer mee te maken dat er in de grensregio veel is geadverteerd. Veel bezoekers combineren het festival met een bezoek aan de binnenstad.

Lange rijen

Op sommige momenten was het erg druk en stonden er lange rijen voor de ingang. Vooral tijdens de kerstvakantie was het erg druk. Bezoekers hebben hierover geklaagd. De organisatie zegt dat ze dit voor komende jaren wil voorkomen en werkt aan maatregelen.

Goed plannen

Zwollenaren zijn bekend met dit probleem, zegt de organisatie. De meeste bezoekers uit eigen stad plannen het festival vaak wat eerder op de ochtend of op dagen buiten de vakantieperiode. Het IJsbeeldenfestival is nog tot en met 3 maart te bezoeken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.