Erica van Lente officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Dalfsen

Erica van Lente is sinds vanavond de nieuwe burgemeester van de gemeente Dalfsen. De ambtsketen is omgehangen, de welkom-speeches zijn uitgesproken en met de officiële beëdiging door commissaris van de Koning Andries Heidema heeft Dalfsen de eerste vrouwelijke burgemeester in haar geschiedenis.

Met een muzikaal welkom van muziekvereniging Excelsior Dalfsen werd de nieuwe burgemeester onthaald bij het gemeentehuis. Familie, vrienden, bestuurders en collega-burgemeesters uit onder meer Zwolle, Raalte, Kampen en Staphorst stonden burgemeester Van Lente op te wachten.

In een speciale raadsvergadering werd Erica Van Lente toegesproken door burgemeester Meijer van Zwolle. Die gaf aan blij te zijn met de aanwezigheid van een jonge en vrouwelijke burgemeester. "Het is goed voor de diversiteit, maar natuurlijk ben je burgemeester geworden vanwege je kwaliteit en niet vanwege het feit dat je een jonge vrouw bent. Al vinden wij dat in de regio Zwolle burgemeesterskring wel heel prettig."

Commissaris van de Koning Heidema noemde 14 januari de eerste Lentedag voor Dalfsen. Hij gaf aan dat uit de 46 kandidaten Erica van Lente het meest paste bij het profiel van burgemeester van Dalfsen. "We zochten een buitenkans voor Dalfsen en die hebben we gekregen. Een jonge vrouw met een grote staat van dienst. In de politiek en in het bedrijfsleven, betrokken en enthousiast."

'Geweldig, maar ook geweldig spannend'

Erica van Lente was tot 1 januari waarnemend burgemeester in het Groningse Bedum. Ze ervaart het welkom in het Dalfser gemeentehuis als een warm welkom. "Het voelt goed. En zoveel mensen die hier zijn, familie, vrienden en ook veel mensen uit Groningen. Het voelt alsof Groningen mij uitgeleide doet. Ik word voor de tweede keer geïnstalleerd als burgemeester. Dat lijkt misschien gewoon, maar dat is echt niet zo. Ik ben wel een beetje zenuwachtig, het is geweldig en geweldig spannend tegelijk."

In haar speech stipte burgemeester Van Lente al aan dat er veel werk ligt de komende periode. Het wordt een democratisch jaar; er zijn drie verkiezingen. Maar in de gemeente is ook werk te verrichten. "Nu mag ik aan het werk, het heeft even geduurd, omdat ik graag de klus in de gemeente Bedum in Groningen wilde afmaken, ik heb er heel veel zin en vertrouwen in."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: