Vanaf vanavond heeft Deventer een eigen veteranenstichting

Het is vanavond een speciale missie voor de veteranen uit Deventer en omstreken. In Grand Café De Heeren op de Brink wordt vanavond de Stichting Veteranen Deventer officieel opgericht. Een bijzondere stichting, want de gemiddelde leeftijd bij de 550 aangemelde veteranen ligt opvallend laag.

Het begon allemaal met het veteranencafé op de Brink, wat een groot succes bleek. "Het is er altijd druk en de gemiddelde leeftijd van de veteranen ligt in vergelijking met de rest van Nederland laag", vertelt Ron Vloedgraven, voorzitter van de stichting.

Hij legt uit: "Wij zitten niet in een buurthuis, maar in een kroeg en schenken alcohol. Die sfeer spreekt de jongere veteraan meer aan."

'Streven naar meer erkenning'

Volgens veteraan Niels van Bokkel is er momenteel zeker wel respect voor de veteranen. "Kijk maar naar de landelijke Veteranendag. Maar we streven er wel naar om, vooral voor de jongere oud-gedienden, steeds meer erkenning en herkenning te krijgen. Zij zitten te vaak in een isolement."

Hoog bezoek

Burgemeester König en Inspecteur Generaal der Strijdkrachten Van Griensven komen vanavond naar het café voor de officiële oprichting. "We proberen in de basis eenvoudig te blijven. Toch moeten we de veteranen de eer gunnen die ze verdienen", besluit Vloedgraven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
veteranen Deventer stichting Nieuws
Deel dit artikel: