Enschedeër die zich aftrok bij reclassering moet naar Pieter Baan Centrum

Een Enschedese verdachte van meerdere zedendelicten moet worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Dat besloot de rechtbank in Almelo vandaag. De 27-jarige man zou vorig jaar geprobeerd hebben een 13-jarig meisje te verkrachten en zich hebben afgetrokken tegenover medewerkers van de reclassering.

De verkrachting van de 13-jarige kon worden voorkomen doordat het meisje haar vader waarschuwde. Na de aanhouding bleek dat de man ook een buurvrouw had lastiggevallen toen ze de post uit haar brievenbus haalde. Hij liep toen met zijn hand in zijn broek achter haar aan.

Reclassering

Maar daar blijft het niet bij. Meerdere medewerkers van de reclassering braken gesprekken met de man voortijdig af. Hij zou tegen tafels en ramen slaan en zichzelf bevredigen tegenover hen.


Tijdens de rechtszaak was de de man onrustig. Hij probeerde keer op keer luidkeels het woord te krijgen en moest om de haverklap lachen als belastende verklaringen aan hem werden voorgehouden.

Slachtoffer bedreigd

Tijdens een vorige zitting zou de man zich zo bedreigend hebben opgesteld, dat één van zijn slachtoffers niet meer naar de rechtbank durft te komen. 


Deskundigen omschrijven de man als een 'tikkende tijdbom' en vrezen dat hij meer slachtoffers maakt als er geen goede behandeling komt. Omdat de gesprekken met deskundigen werden afgebroken, is een gedwongen observatie nodig.

Wanneer de strafzaak verder gaat, is onbekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
rechtbank zedendelict Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: