Noordoost-Twente

Eerste etappe Arctic Challenge sloopt de deelnemers

Met de kilometerteller op 3.000 en ruim 33 uur, zonder pauze, gereden te hebben, zijn de 33 teams van de Arctic Challenge 2019, aangekomen bij hun eerste overnachtingsadres, een hotel in het Noorse stadje Alta.
"Een niet te omschrijven vermoeiende tocht. Lange, rechte, gladde wegen én dat alles ook nog voornamelijk in het donker. Bizar", aldus Remco Dusschooten van Team Koelplan uit Hengelo.
Route plannen
Route plannen © Organisatie

Vermoeidheid slaat toe

"Op een gegeven moment zit je te knikkebollen achter het stuur, dan moet je snel wisselen maar het moment dat je vermoeid raakt, komt steeds eerder, want slapen in een auto is ook niet erg prettig", aldus Robert ter Horst uit Ootmarsum.
Snel tanken
Snel tanken © Organisatie

Ongeluk

"Je komt van alles tegen onderweg. Zo hebben wij teamgenoten geholpen die een aanrijding hebben gehad met een rendier. Hun koplampen waren zo goed als stuk en dus hebben we de laatste kilometers begeleid naar het eindpunt", aldus Walter Tenniglo uit Albergen.
Team One Life, Live it
Team One Life, Live it © Hans Plegt

Eén deelnemer minder

Zondagnacht rond de klok van drie uur is de laatste deelnemer aangekomen in Alta. Het eerste team reed rond 19.00 uur Alta binnen. Na de eerste etappe doen er nog 32 teams mee aan de challenge. De auto van het team dat in aanraking kwam met een rendier is total loss verklaard.
Verdwaald maar we blijven lachen
Verdwaald maar we blijven lachen © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.