Salland

Plaatselijk Belang Heino schrijft provincie: “Dwing oplossing voor volle treinen zo nodig af”

Plaatselijk Belang Heino roept de provincie op om wat te doen aan de volle treinen op het treintraject Enschede - Zwolle. De groep pleit voor twee treinstellen in de spits en wil dat de provincie heldere afspraken maakt met vervoerder Keolis.
Op het traject is het vaak zo druk, dat reizigers die in Heino in moeten stappen niet mee kunnen. Sinds afgelopen donderdag verzamelt Plaatselijk Belang klachten van reizigers, in de hoop dat Keolis de problemen oplost.
"In de spits zijn er minimaal twee treinstellen nodig om te zorgen voor voldoende capaciteit. Regelmatig komt het voor dat er slechts één treinstel rijdt in de spits", schrijft Plaatselijk belang in een brief aan het college van Gedeputeerde Staten. 
"Klachten die personen hebben ingediend werden afgedaan met 'het is overmacht, het wordt beter'. Ons inziens is het een kwestie van beschikbaarheid van materieel en goede planning." Daarom eist Plaatselijk Belang dat gedeputeerde Boerman actie onderneemt. "U als concessieverlener verkeert in de positie om Keolis aan te spreken op het nakomen van het contract en u heeft ongetwijfeld de middelen om dat zo nodig af te dwingen."

Keolis

Keolis liet vorige week in een reactie al weten dat de vervoerder de afgelopen maanden met onvoorzien onderhoud aan treinstellen te kampen had. Dat onderhoud is inmiddels uitgevoerd. Keolis heeft nog niet gereageerd op de eis van Plaatselijk Belang.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.