koning

"Het ontmoeten van het koningspaar is een mooie waardering voor ons werk"

Cindy Hobert uit Luttenberg mag naar de nieuwjaarsreceptie van het koningspaar
Cindy Hobert uit Luttenberg mag naar de nieuwjaarsreceptie van het koningspaar © Cindy Hobert
Cindy Hobert uit Luttenberg heeft 'iets betekend voor de samenleving' en is daarom als burger uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie van de koning en koningin vanmiddag in Den Haag. "Het is een mooie waardering voor het werk wat we doen."
De receptie start om half vier in de Troonzaal en het koningspaar arriveert om kwart over vier. Daar wordt ook aan de rest van het gezelschap duidelijk gemaakt waarom Hobert daar is. Om half zeven eindigt de receptie. 
"Ik ben niet echt heel zenuwachtig", zegt de Luttenbergse. "Ik weet alleen niet zo goed wat ik moet verwachten, dus ik laat het allemaal maar gewoon over mij heen komen." 

Waardering

Hobert vindt de uitnodiging een mooie waardering voor het werk dat ze doet. "Ik heb in 2012 samen met een huisarts 'OZOverbindzorg' opgezet rondom kwetsbare inwoners in Luttenberg. Denk dan aan chronisch zieken, jeugdzorg, GGZ en ouderen. De partijen die bij cliënten betrokken zijn, willen graag met elkaar samenwerken. Maar meestal gebeurt dit vanuit de zorgverlener en wij draaien dit om. Wij bouwen die samenwerking vanuit de cliënt/mantelzorger."
Dat omdraaien is uniek in Nederland en ze werken nu inmiddels in een grotere regio in Nederland dan alleen in Luttenberg.  

Wat doe je dan aan?

De vraag is natuurlijk welke kleding je aan moet bij een bezoek aan het koninklijk paar. "In de brief die ik kreeg stond dat ik een middagjapon aan moest doen. Dus dat heb ik even gegoogeld en het is een jurkje geworden tot aan de knie." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.