Tracébesluit N35 tussen Nijverdal en Wierden valt niet bij iedereen goed

Het definitieve tracébesluit van de N35 tussen Nijverdal en Wierden ligt vanaf vandaag ter inzage. De rijbaan wordt iets naar het noorden verlegd en bestaat uit twee keer twee rijstroken.

De maximale snelheid wordt verhoogd naar 100 kilometer per uur. Ook komen er een vijftal ongelijkvloerse kruisingen. Eind 2020 zal met de bouw worden begonnen om aan het einde van 2022 de weg open te stellen voor verkeer.

Meer last

Dat het tracébesluit niet bij iedereen in goede aarde valt was al op te maken uit de vele zienswijzen die vooraf zijn ingediend. Omwonenden aan de Schietbaanweg in Wierden zien de weg dichterbij hun huizen komen en vrezen voor fors meer overlast. 

Eén van hen is Theo Muller. Bij het zien van het definitieve tracé is hij teleurgesteld. Er komt geen geluidswal aan zijn kant van de weg. "Maar ik zie wel aan de andere zijde van de weg een scherm. Dat betekent dat ik mogelijk nog meer last krijg vanwege de weerkaatsing van het geluid", zegt Muller.

Tracébesluit N35 Nijverdal Wierden (Foto: Rijkswaterstaat)
Tracébesluit N35 Nijverdal Wierden (Foto: Rijkswaterstaat)

Kruidenwijk

Ook in de Kruidenwijk in Nijverdal is men nog niet tevreden. "Een kleine geluidswal moet al het geluid tegenhouden, wij denken niet dat dit voldoende is. Wij vrezen voor meer geluidsoverlast, zeker in combinatie met de maximum snelheid van 100 kilometer per uur", zegt Marcel Otter namens de wijkvereniging Kruidenwijk.

Omwonenden die eerder al een zienswijze hebben ingediend kunnen in beroep gaan tegen het tracébesluit. "Wij zijn niet tegen de verbreding van de weg, maar zullen mogelijk wel beroep aantekenen", zegt Otter. Het liefst hadden de bewoners van de Kruidenwijk een verdiepte aanleg van de kruising N35 en Baron van Sternbachlaan gezien. 

F35

Bij de aanleg van de weg zal het verkeer geen hinder ondervinden. De huidige N35 tussen globaal de Westerveenweg en de Haarkampsweg wordt na realisatie van de nieuwe N35 overgedragen aan de gemeente Wierden, die deze gaat ombouwen tot fietssnelweg F35.

Op donderdag 24 januari is er een inloopspreekuur in Nijverdal (Huis voor Cultuur en Bestuur), op 30 januari in het gemeentehuis van Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.