Vijf aanhoudingen bij inval woonwagenkamp Deventer

Bij de inval op het woonwagenkamp in Deventer zijn vanmorgen vijf personen aangehouden. Zij worden verdacht van oplichting, verduistering, witwassen en uitkeringsfraude.

De politie ontvangt al langere tijd aangiftes van online aankopen die ondanks betaling nooit zijn geleverd. Het ging om kleding, speelgoed en levende dieren. Het onderzoek dat vervolgens werd ingesteld, leidde naar de drie mannen en twee vrouwen tussen 27 en 58 jaar oud. 

In totaal zijn twee locaties doorzocht, waaronder het woonwagenkamp aan de Colmschaterstraatweg. Een speciaal team van Defensie was ook betrokken bij de inval. Dit team is gespecialiseerd voor moeilijke zoekopdrachten. Ze hebben speciale apparatuur voor kleine ruimtes met weinig licht of kunnen verborgen ruimtes opsporen. 

In beslag genomen

Bij doorzoeking van de woningen van de verdachten is administratie, apparatuur en een vuurwapen in beslag genomen.

Vanaf vanochtend zes uur is er groot ingezet. Zo waren de politie, Defensie, handhavers van de gemeente Deventer en de dierenambulance op de afgezette locatie aanwezig. De dierenambulance was aanwezig omdat er twee honden op het terrein liepen. Alle straten rondom het kamp zijn afgezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer woonwagenkamp oplichting fraude 112 Nieuws
Deel dit artikel: