Brexit

Enschedese Brit Adam nog meer in onzekerheid door afwijzing Brexit-deal

De Britse premier Theresa May leed gisteren een historisch grote nederlaag. Haar Brexit-deal werd overtuigend van tafel geveegd door het Lagerhuis. De Brit Adam Butler woont acht jaar in Enschede en ziet de ontwikkelingen rond de Brexit met lede ogen aan. "Eigenlijk is er nu nóg meer onzekerheid gekomen", zegt Adam.
De opgestelde voorwaarden waaronder Groot-Brittanië de Europese Unie kan verlaten, zinden de parlementsleden niet. Daarom vreest de 27-jarige Adam nu voor een chaotische Brexit. "Als er een 'no deal' komt, ga ik de Nederlandse identiteit aanvragen. Het is moeilijk, want ik moet dan kiezen tussen mijn identiteit en mijn leven."

Leven opgebouwd

In de acht jaar dat hij in Enschede woont, heeft Adam een leven opgebouwd. Hij werkt als zzp'er en is innovatiecoach, dat leven wil hij niet kwijt. "Ik heb keihard gewerkt om alles op te bouwen. Dat wil ik niet kwijtraken door het handelen van de Britse overheid. Ik kan bij een Brexit zonder deal wel in Nederland blijven wonen, maar dan moet ik van alles regelen. Zoals een verblijfsvergunning en werkvisum."
Door het uitblijven van een akkoord, zit Adam nog meer in onzekerheid. "Alles gaat veranderen, dat is duidelijk. Maar hoe en hoeveel er gaat veranderen? Dat is nu nog onduidelijker."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.