Nieuwjaarsreceptie FC Twente: Promotie is doel, Weghorst treedt toe tot RvC

Geen spectaculaire transfers, presentaties over torenhoge ambities of het aftreden van de voorzitter. De nieuwjaarsreceptie van FC Twente was er vanavond één met een sausje van nederigheid. Wel werd duidelijk dat Frans Weghorst, vader van profvoetballer Wout Weghorst, toetreedt tot de Raad van Commissarissen van de Enschedese club.

Naast Weghorst bestaat de RvC nu uit Dennis Schipper en Koen Groenewold. Voorzitter Schipper begon na een moment van stilte voor de clubleden die zijn overleden zijn speech met een terugblik op 2018. "Het was in ieder geval niet het jaar waar wij lang aan herinnerd willen worden. De degradatie was het absolute dieptepunt en zo’n sportief zwarte periode brengt natuurlijk bij een grote club als FC Twente veel met zich mee. Hopelijk wordt 2019 een jaar dat we ons in positieve zin lang zullen heugen", aldus Schipper. 

Gezond bedrijf

Verder liet hij weten dat promotie vanzelfsprekend het doel is met de selectie, maar dat het niet vanzelfsprekend is. Het is volgens Schipper met name van belang dat FC Twente weer een gezond bedrijf gaat worden. Verder werd ook gesproken over de verbetering van de verhoudingen met de gemeente (FC Twente is nu weer in gesprek voor een reddingsplan op de lange termijn) en instanties zoals de Universiteit Twente. 

Schipper deed zijn nieuwjaarsspeech met cabaretier en supporter Thijs Kemperink. In het audiofragment een gesprek met hem.

Beeld: Stef Heerink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: