Regio Enschede

Dertig teams Arctic Challenge 2019 bereiken Noordkaap

Het is één van de doelen van de Arctic Challenge 2019, met de auto vanuit Nederland naar het uiterste puntje van het Europese continent. Dertig van de 33 teams die deelnemen aan de tour bereikten vandaag, in colonne en onder begeleiding, de Noordkaap.
"Dit is echt een fantastisch moment. Niet te omschrijven zó mooi. De Noordkaap zelf met de metalen wereldbol maar zeker ook de weg ernaartoe. Langs de fjorden en door de bergen, prachtig", aldus Walter Tenniglo uit Albergen.

Extreem bijzonder

"Het is zeker niet vanzelfsprekend dat de Noordkaap te bereiken is. De weg die leidt naar de het uiterste puntje van ons continent is vaak niet begaanbaar en zeker het laatste stukje is regelmatig afgesloten. Vaak rijdt de sneeuwschuiver voorop om de weg begaanbaar te maken. Tachtig procent van de mensen die de Noordkaap bezoeken doen dit in de zomer, en dat is niet voor niets", aldus Ronald van de Laarschot, organisator van de Arctic Challenge 2019.
Arctic Challenge 2019 naar de Noordkaap
Arctic Challenge 2019 naar de Noordkaap © Esther Rikken

Bizarre tocht

"Het laatste stukje is afgesloten middels een slagboom. In colonne en onder begeleiding mag je naar het uiterste puntje. Dat is echt indrukwekkend. Qua spanning maar zeker ook qua natuurschoon. Een enorme ervaring", aldus Bas Brusche van Team Aurora uit Albergen.
Arctic Challenge 2019 naar de Noordkaap
Arctic Challenge 2019 naar de Noordkaap © Esther Rikken

Afvallers

Twee van de deelnemende teams hebben vanwege pech onderweg de Noordkaap niet bereikt. Team Koelplan uit Hengelo heeft de tocht later op de dag zelf gemaakt, de heren hadden zich 's ochtends verslapen. De overige zeven Overijsselse teams, inclusief Team Expeditie Oost, hebben de tour naar de Noordkaap volgens draaiboek volbracht.
Teams Heisterkamp Ootmarsum op de Noordkaap
Teams Heisterkamp Ootmarsum op de Noordkaap © Organisatie
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.