Saxenburgh Medisch Centrum is de nieuwe naam voor het ziekenhuis in Hardenberg

Het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg gaat het Saxenburgh Medisch Centrum heten. Dat is vanmiddag bekend gemaakt op de bouwplaats van het ziekenhuis.

Bijna een eeuw heette het ziekenhuis het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Aan dat tijdperk is nu een einde gekomen. 

Wouter van der Kam, de voorzitter van de Raad van Bestuur Saxenburgh geeft aan dat de oude naam zeker niet te vergeten gaat worden. "We hebben meerdere locaties en we willen één Saxenburgh zijn. Het is belangrijk dat deze naam centraal staat. Ook voor de onderlinge samenwerking." 

Eerste wanden

Op 17 oktober zijn de eerste wanden geplaatst van de begane grond en inmiddels staan ook alle wanden van de eerste etage. De bouw van de tweede etage gaat volgens planning. De volgende stap is het aanbrengen van de gevelbekleding, waarmee het nieuwe medisch centrum haar definitieve uiterlijk krijgt.

Oude ziekenhuis

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis wordt bijna volledig afgebroken. Het is nog niet duidelijk wat er op die plek komt. "We zijn in gesprek met partijen die graag met ons willen samenwerken op dit terrein. Een deel van de ruimte gaat in ieder geval benut worden voor parkeergelegenheid." 

In totaal komen er 130 bedden in het nieuwe ziekenhuis. Als alles volgens planning verloopt, is in 2020 de bouw afgerond en kan het ziekenhuis open.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuwbouw Hardenberg Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: