nieuws

Vastgoedmagnaat Ger Visser mag proces in vrijheid afwachten

ger visser - eurocommerce
ger visser - eurocommerce © RTV Oost
Vastgoedmagnaat Ger Visser mag zijn proces in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechter vandaag in Den Bosch bepaald. De ex-baas van het vastgoedbedrijf Eurocommerce uit Deventer wordt ervan verdacht documenten te hebben vervalst bij de ondergang van het bedrijf.
De advocaat van Visser had om de schorsing van de hechtenis gevraagd en dat is gelukt. Dat wil zeggen dat Visser vrij komt, maar zich aan bepaalde voorwaarden moet houden. Zo moet hij zich melden als de rechter dat eist.
Ook krijgt hij twee bijzondere voorwaarden mee. Visser mag geen contact hebben met de media en ook geen documenten aan media doorspelen of zelf publiceren.

Eurocommerce

Het vastgoedbedrijf uit Deventer ging in 2012 failliet. Toen bleek dat Visser handtekeningen had vervalst in een poging zijn vastgoedimperium te redden van de financiële ondergang. Door de crisis stonden veel van zijn kantoren leeg en was de waarde ervan gekelderd. Uiteindelijk eisten banken, de gemeente Almere en bouwbedrijf Wessels 734 miljoen van Eurocommerce in het faillissement.

Uitgesteld

In oktober vorig jaar werd de zaak tegen Visser nog door het OM uitgesteld. Vlak voordat het proces zou beginnen werd Visser opgepakt nadat de curatoren van Eurocommerce aangifte deden van valsheid in geschrifte tegen Visser.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.