hotelpiraten

OM: "Eis tegen hotelpiraten zou in vakbladen vermeld moeten worden"

Het Openbaar Ministerie zou graag zien dat de eis tegen de hotelpiraten in vakbladen voor de horeca vermeld wordt. "Dat gebeurt niet vaak", vertelt de officier van justitie. "Mensen moeten gewaarschuwd worden tegen dit soort mensen die zich vriendelijk voordoen, maar intussen de boel belazeren." Vandaag kregen de hotelpiraten hun eis te horen. Het OM wil dat Jan V. vier jaar de cel in gaat en zijn vrouw Jolanda H. drie jaar.
"Je denkt dat je met vriendelijke mensen te maken hebt, maar het is eigenlijk een wolf in schaapskleren", legt de officier uit. "Jan V. heeft zoveel kansen gehad. Hij is zo vaak met de politie in aanraking geweest voor dit soort zaken. Hij heeft ook al tbs met voorwaarden gehad, dus vandaar de maximale straf van vier jaar."

Hotelier

De zaak van de hotelpiraten werd bekend toen de eigenaar van hotel Marcant uit Tubbergen de beelden van de twee online zette, nadat hij zelf was opgelicht. "Ik denk dat het een ziekte is, dat het in de genen zit. Ik denk dat ze er niet van leren."
"Wij zijn wel tevreden over de straf. Ze kunnen geen andere mensen meer duperen. Daar ging het ons om."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.