Overijsselse ondernemers wachten in spanning op uitkomst stemming Brexit-deal

De ondernemers in Overijssel wachten in spanning op de uitkomsten van de stemming over de Brexit-deal. Vanavond stemt het parlement in het Verenigd Koninkrijk over de Brexit-deal van premier Theresa May. Volgens Freerk Faber van het World Trade Centre in Hengelo zijn Overijsselse bedrijven al aan het kijken naar andere afzetmarkten. "We krijgen vragen om hier bij te ondersteunen."

Het WTC in Hengelo steunt bedrijven die zaken doen in het buitenland. Logischerwijs houdt Faber de ontwikkelingen in Groot-Brittannië goed in de gaten. "Het is een onnavolgbaar debat. Een politiek spel, maar het lijkt er niet op dat de deal er door gaat komen."

Geen deal tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië zou betekenen dat er een harde Brexit komt, met hoge importtarieven tot gevolg. Het Overijsselse bedrijfsleven, zoals de tapijtindustrie in Genemuiden en transportbedrijven, zouden daar flinke hinder van kunnen ondervinden. Volgens Faber zijn er tot op heden nog geen bedrijven die inkomsten mislopen door de op handen zijnde Brexit. "Wel zoeken ze dus naar andere afzetmarkten om alvast voorbereid te zijn." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Overijssel WTC Regio Hengelo Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: