Deventer

ChristenUnie Deventer wil inzicht in risico’s 'te makkelijk gegeven' lening Go Ahead Eagles

De Adelaarshorst
De Adelaarshorst © RTV OOST / Bart Kieft
De ChristenUnie in Deventer wil duidelijkheid over de risico's die de gemeente Deventer loopt door een half miljoen euro uit te lenen aan Go Ahead Eagles. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.
Volgens de partij gebruikt de Deventer club het geld om gaten in de begroting te dichten. Steunfractielid Arie de Niet stelt dat dit niet binnen de afspraken past die zijn gemaakt. Go Ahead leed in het seizoen 2017/18 een verlies van 600.000 euro. Voor het huidige seizoen verwacht de club een tekort van 350.000 euro.

Interne controle

De ChristenUnie stelt dat de lening aan de club veel te gemakkelijk is gegeven. De partij plaatst vraagtekens of de interne controle binnen de gemeente wel op orde is. De Niet: "Ik ben blij dat Go Ahead Eagles, na een paar dramatische seizoenen, sportief gezien de weg omhoog weer heeft gevonden. Maar de club moet nu ook financieel de zaken op orde brengen. Dat mag je als gemeente vragen van een professionele voetbalclub, die een schuld van vele miljoenen bij je heeft."
De ChristenUnie vindt dat de gemeente een veel zakelijker houding mag aannemen tegenover Go Ahead Eagles. "Als de begroting niet sluitend is moet er worden bezuinigd, zo simpel is het."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.