trein

PvdA wil niet dat 'proptreinen' tussen Enschede en Zwolle aan het succes ten onder gaan

De treinen tussen Enschede en Zwolle zitten vaak propvol
De treinen tussen Enschede en Zwolle zitten vaak propvol © RTV Oost/ Allard Olsman
Als het aan de PvdA Overijssel ligt, komt er zo snel mogelijk een oplossing voor de overvolle treinen tussen Enschede en Zwolle. "Het is nu zaak te zorgen dat de lijn niet aan het succes ten onder gaat", stelt Statenlid Hans Nooter.
Op het traject is het vaak zó druk, dat reizigers die in Heino in moeten stappen niet mee kunnen. "Het lijkt erop dat de treinen vaak te kort zijn", aldus het Statenlid.

Klachten verzamelen

Plaatselijk Belang Heino verzamelt klachten van reizigers, in de hoop dat Keolis de problemen oplost. Ook schreef de lokale partij gisteren een brief aan de provincie. Plaatselijk Belang roept Overijssel daarin op om actie te ondernemen.
De fractie denkt dat twee treinstellen in de spits en heldere afspraken tussen vervoerder Keolis en de provincie het probleem kunnen oplossen.

Onderhoudswerkzaamheden

Keolis liet eerder in een reactie weten dat het bedrijf de afgelopen maanden met onvoorzien onderhoud aan treinstellen te kampen had. Dat onderhoud is inmiddels uitgevoerd. De vervoerder verwacht dat het probleem van de overvolle treincoupés daardoor tot het verleden behoort. 
Nooter wil de kwestie volgende week woensdag met gedeputeerde Bert Boerman bespreken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.