nieuws

Politie krijgt dertig tips over overval in De Krim

De meterkast waarin de vrouw werd opgesloten
De meterkast waarin de vrouw werd opgesloten © RTV Oost / Onder de Loep
Na de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond heeft de politie dertig tips binnengekregen over de overval aan de Kikkertsveldweg in De Krim. Op 10 december werd daar een vrouw van 82 urenlang opgesloten in de meterkast. Pas na vijftien uur werd ze bevrijd.  
De tips gaan vooral over de zitmaaier die de twee overvallers hebben gestolen. Een gele Stiga Tornado Estate uit 2011. Drie weken geleden besteedde het opsporingsprogramma Onder de Loep ook aandacht aan de overval, ook dat leverde meerdere tips op. Het rechercheteam trekt alle tips nu na. 
Tekst gaat verder onder de video
De 82-jarige vrouw zat op maandagavond 10 december rond half acht tv te kijken. "De poes wilde naar buiten, dus ik liep naar de voordeur. Toen ik die open deed stond ik oog in oog met een man met een bivakmuts over zijn hoofd. Toen wist ik al: dit is foute boel", vertelde de bewoonster destijds. 

Taser in gezicht

Meteen drong ook een tweede man zich naar binnen. Hij drukte de oude vrouw een taser in het gezicht. Daarna werd ze in de meterkast geduwd en ging de deur op slot. Ze namen onder meer haar zitmaaier en trouwringen mee. De hele avond, nacht en een groot deel van de ochtend zat de vrouw vast in de meterkast.
Na ruim vijftien uur hoorde ze geluid rond het huis. Dames van haar volksdansgroep kwamen rond 11.00 uur 's ochtends kijken, omdat ze niet bij het volksdansen was verschenen. "Er was toen in Nederland geen blijer mens dan ik", vertelde de bewoonster. "Ik was zo blij toen ik die meiden hoorde, fantastisch. Ik wist toen dat het grootste leed geleden was." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.