burgemeester

Burgemeester van Raalte derde bij verkiezing Beste Bestuurder 2018

Martijn Dadema (burgemeester Raalte)
Martijn Dadema (burgemeester Raalte) © RTV Oost
Burgemeester Martijn Dadema uit Raalte is derde geworden bij de landelijke verkiezing voor 'Beste Lokale Bestuurder'. De burgemeester van Oss, Wobine Buijs, is verkozen als winnaar vanwege haar optreden tijdens en na het spoordrama met de Stint in Oss. Tweevoudig winnaar van de titel in 2014 en 2015, Ahmed Aboutaleb de burgemeester van Rotterdam, werd dit keer tweede.
Het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur heeft voor de tiende keer dit jaar de verkiezing gehouden. Alle lokale bestuurders van Nederland mochten een vragenlijst invullen met hun favoriet en daaruit werd de top drie samengesteld. Vanmiddag is tijdens de prijsuitreiking in Theater Het Speelhuis in Helmond bekendgemaakt wie de prijs in de wacht sleept. 

Derde

De belangrijkste eigenschap van Martijn Dadema is betrokkenheid, zo wordt geschreven in de aanbeveling voor de prijs. Bovendien wordt hij genoemd als een van de burgemeesters die het best gebruik maakt van zijn sociale media-kanalen.
Roy de Witte, wethouder in de gemeente Tubbergen, was in de race voor de titel 'Beste Bestuurder van een kleine gemeente', maar viel niet in de prijzen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.