Regio Almelo

Eerste bewoners verlaten noodgedwongen monumentaal woongebouw in Almelo

Luchtfoto St. Elisabeth
Luchtfoto St. Elisabeth © Woniingstichting Sint Joseph
De eerste bewoners van het monumentale woongebouw St. Elisabeth in Almelo zijn noodgedwongen verhuisd. In oktober vorig jaar werd duidelijk dat de bewoners zo snel mogelijk hun woningen moeten verlaten vanwege vochtproblemen en brandveiligheid.
In totaal gaat het om bewoners van 23 woningen aan de Hofkampstraat.

Op zoek

Negen huishoudens hebben een andere woning geaccepteerd en een deel daarvan is al verhuisd. Vier andere huishoudens hebben ook een ander aanbod ontvangen. Met de bewoners van de overige tien appartementen is de organisatie Sint Joseph op zoek naar een andere passende huisvesting.

Problemen

Uit een rapport bleek dat het monumentale gebouw niet over voldoende compartimenten beschikt. Wanneer er brand uitbreekt zal het vuur zich snel verspreiden en kan het zijn dat bewoners niet genoeg tijd hebben om het gebouw te verlaten. 

Sociaal plan

De bewonerscommissie van het gebouw heeft geprobeerd om de mensen in de woningen zoveel mogelijk tegemoet te komen. Bewoners krijgen een verhuiskostenvergoeding die boven het verplicht gestelde bedrag ligt. Ook krijgen ze een huurgewenning en rekent de woningstichting geen dubbele huur. 
De aangestelde brandwacht blijft ook aanwezig totdat de bewoners van de eerste verdieping verhuisd zijn. Daarnaast is het brandalarm aangepast en in het hele pand goed te horen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.