Almelo

Planten krijgen tweede leven bij De Hagedoorn in Almelo

Marjolein Heijboer en Chantal Soepboer besloten om de handen ineen te slaan en samen een plantenasiel op te richten bij het inloophuis De Hagedoorn in Almelo.
"We wilden heel graag een plantenasiel oprichten, omdat we zagen dat het een goede bezigheidstherapie is voor de mensen die hier dagelijks komen. Daarnaast zijn er vaak planten die dood lijken, maar na de juiste behandeling weer tot bloei komen", vertelt Marjolein, werkzaam voor het Leger Des Heils in Almelo.

In alle soorten en maten

Van pannenkoekplantjes tot aan hangcactussen, allerlei soorten planten mogen worden langsgebracht bij De Hagedoorn in Almelo. "De hele dag door kunnen mensen binnen komen lopen om hun afgedankte planten aan ons te schenken, we zijn met alle planten blij", stelt een enthousiaste Chantal, die werkzaam is voor stichting Medemens.
Nadat de planten weer in bloei staan, kunnen ze voor een zacht prijsje worden overgenomen. "Het zou top zijn als bewoners uit de omliggende buurten eens een kijkje zouden nemen hier en dan naar huis gaan met een prachtige plant", aldus Marjolein.
Plantenasiel De Hagedoorn in Almelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.