Noordoost-Twente

Een bezoek aan Lapland is pas compleet wanneer je op een sneeuwscooter klimt

Alle ruim dertig teams die nog deelnemen aan de Arctic Challenge 2019, klommen vandaag op een sneeuwscooter. Op het programma stond een tocht van ruim veertig kilometer door de ruige natuur van Lapland.
"Het was zo'n ongelooflijk mooie belevenis. Op een bijzondere manier én met een aardige snelheid de natuur ontdekken van Levi in Lapland. Super leuke ervaring", aldus Peter Wiefferink uit Ootmarsum.
Een gedeelte van de Overijsselse deelnemers
Een gedeelte van de Overijsselse deelnemers © Esther Rikken

Ervaringsdeskundigen

"Meedoen aan de Arctic Challenge is voor mij niet helemaal nieuw. Dit is de derde keer. Samen met mijn maat Jurgen Mollink zijn we redelijk fanatiek. De vele kilometers rijden dat vind ik mooi. De twee dagen rust in Levi duren mij eigenlijk alweer te lang", aldus Wiefferink.
Team Heisterkamp
Team Heisterkamp © Organisatie

Competitief

De heren van Team Heisterkamp zijn inderdaad redelijk druk met de af te leggen etappes. Het vinden van de bestemmingen aan de hand van coördinaten. De meest ideale route. Allemaal onderdelen van de tour waar de twee Tukkers zichtbaar van genieten.

Snelheidsmonsters

"Maar zeker ook de activiteiten op de 'rustdagen' zijn erg leuk om mee te maken. En ja, we zijn allemaal mannen die van snelheid houden, dus een scootertocht is zeker aan ons besteedt", aldus Mollink.
Scootersafari
Scootersafari © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.