Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren: in brand steken van dieren bij paasvuren voorkomen

Nog meer politiek op paasvuren in Overijssel. Hoeveel wilde dieren zoals egels en vogels komen jaarlijks om het leven als paasvuren in brand worden gestoken? De Partij voor de Dieren stelde er al eens vragen over in Provinciale Staten en heeft  ook in het verkiezingsprogramma van de partij haar vraagtekens bij de paasvuren opgenomen.
"Als die paasvuren nou in een korte tijd zouden worden opgebouwd, was het een ander verhaal, maar meestal duurt dat weken of zelfs maanden", geeft Folkerts aan. Genoeg tijd voor dieren om zich lekker tussen het hout te nestelen. Het hout ligt veel te lang te wachten voor het uiteindelijk wordt opgebouwd tot paasvuur.
Luuk Folkerts, lijsttrekker PvdD over paasvuren en dierenleed
De Partij voor de Dieren is niet de enige partij die in het verkiezingsprogramma vraagtekens stelt bij de paasvuren. De ChristenUnie wil een streep zetten door de grote paasvuren zoals die van Espelo. Te gevaarlijk en te vervuilend luidt de kritiek. 
De Partij voor de Dieren noemt in haar programma nog een aantal evenementen die in de ogen van de partij dieronvriendelijk zijn,  zoals zwientie tikken, levende kerststallen, roofvogelshows, duiven- en hengelsport.
Ook paardensportevenementen als Military in Boekelo en CSI Geesteren hoeven niet meer op provinciale subsidie te rekenen, omdat de evenementen in de ogen van de partij dieronvriendelijk zijn. 
En dat geldt dus ook voor paasvuren. De bouwtijd moet veel korter en boakebouwers zouden van te voren een vergunning moeten aanvragen bij de provincie. Wie dat niet doet, mag daar op worden aangepakt, vindt de Partij voor de Dieren. 

RTV Oost heeft met haar publiek ook een verkiezingsprogramma geschreven: Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel.

Meer weten? klik op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.